luni, iunie 11, 2007

Politically correct


10.06.2007, Realitatea TV, Deschide Romania
“Cine face legea in presa?”


Raspunsurile au venit usor de digerat pentru cei care s-au saturat sa mai viseze in Romania de azi si usor poetic si in degringolada pentru o parte a celor adunati in platou care doreau sa traga in continuare perdeaua in fata noastra.

Cine ?
Marketeri i-a numit Turcescu si Nistorescu a aruncat manusa de partea cealalta a scaunelor din spatiul usor comic al r(R)ealitatii: generatia de azi nu face decat sa enunte si sa invarta pe toate partile frazele spuse de oamenii politici, asta nu e presa !
Carevasazica puterea face legea.
Si de o parte si de cealalta stau doua fete, cumva slute ar spune unii: banii si influenta, invariabil incolacindu-se ca vrejul de fasole, invariabil creand partizanate temporale.

Cine conduce insa ?
Banii conduc afacerea numita presa sau politica ? Vindem ce vrea publicul sau ce ni se baga sub nas la pret de trufanda expirata? Iar publicul este cel pe care ni-l dorim sau ne chinuim asiduu sa il cream dupa chipul si asemanarea noastra?

Restul discutiei a curs intre doua imagini ale unor organizatii/asociatii care nu fac legea in presa si nici nu isi doresc: CRP si SJP.

Si au mai fost si rafuieli personale care au scos pe sticla ce nu se scoate de obicei in vitrina magazinului.

Politically correct, doua absente: CTP si Tolontan.

Niciun comentariu: