duminică, septembrie 02, 2007

Mareele noastre

50 000 de spectatori la meciul Dinamo-Lazio pe “Lia Manoliu”. Flux la participare, reflux la rezultat.
In a patra zi dupa, cu indulgenta, 1500 de spectatori la meciul Dinamo-Gloria Bistrita pe “Stefan cel Mare”. Reflux la participare, reflux la rezultat.

Observand pestii care incep sa se zbata, Rednic se hotareste sa isi ia valiza si sa plece. Insistand chiar! si nimeni neoprindu-l. Turcu: “poti sa tii un antrenor cu forta?”
Pe uscat porneste “Puriul” si recunoaste ca stia de pestii aia: “Au fost jucatori pe care nu i-am vrut!”, dar forta de atractie se vede ca a fost mai puternica.
Mareea inalta a lui Dinamo a fost, se pare, anul trecut, in campionat.

Flux la rezultat in meciul Steaua-BATE Borisov.
In a patra zi dupa, reflux la rezultat in meciul Unirea Urziceni-Steaua.
“Cand esti obosit, faci si greseli”, declara Hagi.

Cu un “portret robot” al viitorului antrenor pentru Dinamo dat deja in urmarire generala, conform anuntului venit din partea Presedintelui Badea si cu strigatul lui Becali:”Stati linistiti, vom lua si campionatul, vom juca si in Liga Campionilor!”, asteptam ca Luna si Soarele sa se pozitioneze corespunzator pentru a putea inota in ape mai putin tulburi.
Sursa: meplusmyself


Prin maree (flux si reflux) se intelege o oscilatie periodica a nivelului marii sau oceanului, in raport cu o pozitie medie, datorita fortei de atractie combinate a Lunii si Soarelui.
a) flux, adica o crestere treptata a nivelului marii si acoperirea cu apa a unei fasii din uscat; acesta se termina cu o maree inalta - in timpul careia nivelul marii a atins o inaltime maxima si ramane pentru un scurt timp imobil;
b) reflux, adica o scadere treptata a nivelului marii si retragerea apelor de pe fasia de uscat acoperita anterior; se termina cu o maree joasa - cand nivelul marii ocupa o pozitie coborata, mentinandu-se constant un interval scurt de timp.
Sursa : Wikipedia

Ciclul se repeta astfel în mod invariabil.

Niciun comentariu: