sâmbătă, octombrie 27, 2007

Aerul si informatia

Doua informatii care nu se pot apropia: “Remes a luat mita” si “a murit Nicolae Dobrin”.

Doua reactii care ne schimba insa aerul .
Prin modificarile la Codul Penal si la Codul de Procedura Penala, jurnalistii care difuzeaza imagini de interes public vor incerca sa respire din spatele gratiilor intre 5 si 7 ani. Hotnews a punctat aici cateva exemple care daca ajung sa fie promulgate de Presedintie inseamna ca jurnalismul de investigatie si-a trait traiul si va lasa malaiul pe mana corbilor. Mita demnitarilor nu ne va mai imputi narile insa avem sansa sa murim asfixiati.

Pe de alta parte, jurnalistii au ales linistea. In ultima perioada, cand boala era acolo mai mult decat oricand, nu au oferit informatii si fotografii, interviuri cu si despre Nicolae Dobrin, omul cu mingea lipita de bombeul ghetei. Au dorit sa ne lase sa il cunoastem prin aerul rarefiat al marilor jocuri.

Informatia este utila. Truism. Cateodata aerul ce ramane in urma ei poate fi puturos si acuzator dar ne va obliga sa deschidem geamul si sa facem curatenie. Altadata aerul ce ramane in urma tacerii ei poate fi atat de curat incat ne imbogateste si ne ajuta sa nu alteram valorile.

Niciun comentariu: