sâmbătă, octombrie 20, 2007

Jocuri de glezne in media

Pe 11 octombrie 2007, Clubul Roman de Presa hotaraste sa modifice articolul 8 al Codului Deontologic al Ziaristului si decide : "Implicarea ziaristului in orice negocieri privind vanzarea de spatiu publicitar este interzisa". 17 ani de lupte grele pentru a anunta o normalitate care trebuia sa se nasca evident in urma cu 17 ani.

Pe 16 octombrie 2007, organizatia Reporteri fara Frontiere (RSF) situeaza Romania pe locul 42 in clasamentul mondial al libertatii presei pentru anul in curs, 16 pozitii mai sus decat anul trecut si ceva mai bine decat Bulgaria ( 51 ) . Incet, incet ne revenim fata de vecinii nostrii, cu fotbalul am rezolvat-o, ne mai ramane sa eficientizam si turismul. Asta daca Bulgaria ar trebui sa fie un etalon.

In aceeasi gratioasa zi, 16 octombrie 2007, Cristian Tudor Popescu declara ca "Interesul public justifica difuzarea imaginilor" in cazul Remes. Reactia trebuia sa vina mult mai repede, implicat fiind in aceasta difuzare postul public national de televiziune.

Pe 18 octombrie 2007, Marius Zamfir, reporter TVR acreditat la Guvern l-a luat la bataie pe editorul Radu Gafta. Motivul? O disputa colegiala verbala si o presupusa publicitate mascata care s-au sfarsit cu injurii de genul "cretin" si "spagar" si cu doi pumni si-un cap in gura.

Pe 19 octombrie 2007, Marius Tuca, Director Jurnalul National, proaspat reintors cu emisiune la Antena1, a acordat un interviu in Cotidianul, facandu-l "bou" pe cel care a prezentat cifre de audienta legate de emisiunea ea si "cretini" pe cei care conduc EVZ.

Pe 20 octombrie 2007, vi-l propun pe I.L. Caragiale ca sa completam imaginea : "Voiesti sa cunosti lucrurile, priveste-le de aproape. Vrei sa iti placa, priveste-le de departe."

3 comentarii:

Anonim spunea...

Super citatul din Nenea Iancu.

Anonim spunea...

@Mihnea Georgescu
Stii care-i rasu'-plansu',nu ? Ca-l facem pe Nenea Iancu sa devina din ce in ce mai actual si prezent in Romania de azi.
Multumesc pentru vizita.

Anonim spunea...

A fost placerea mea. Caragiale este etern.