sâmbătă, decembrie 15, 2007

Nastere grea

"Zece pentru Romania", editia 2007
Proiect Realitatea TV

Citez din memorie cuvintele lui Ilie Nastase :"Imaginea Romaniei este imbatranita. Nu va mai ganditi la Nadia, la Hagi sau la Nastase...Politicieni impacati-va."
Cu mici modificari, listele nominalizatilor si ale castigatorilor din acest an seamana cu listele celor zece de anul trecut si cu listele celor zece de acum doi ani.
Pentru ca elitele nu se pot naste in mod fortat in fiecare an, desi te gandesti ca le-ar trebui doar noua luni, nu-i asa? Pentru ca oamenii au ales reprezentativ in functie de prezenta in planul media. Expunere totala, elita sigura.
Poate parea atunci surprinzatoare rugamintea lui Nastase indreptata catre cei care ne conduc. Insa pestele de la cap se impute. Inotam inca intr-un mediu de afaceri greoi, intr-un mediu cultural care are nevoie de recunoastere, intr-un mediu sportiv care are nevoie de sprijin.
Lasati-ne deci sa dam nastere altor zece.

3 comentarii:

Carina spunea...

Nu ma mira faptul ca cei 10 nominalizati de la fiecare categorie sunt in mare masura aceiasi din anii trecuti. Ma mira CINE sunt ei. Numele care apar acolo. Cat de mult conteaza media, mai ales televiziunea. Aparent oamenii aia au fost nominalizati pe baza unor criterii stabilite tot de public. in realitate, insa, singurul criteriu ramane notorietatea...

meplusmyself spunea...

@carina
Si criteriile stabilite de public sunt tot cele induse de media, in special de tv :)

Anonim spunea...

Mi se pare o magarie ideea acestui top fiindca nu reflecta in nici un fel realitatea . Televiziunile din Romania nu au imaginea atat de curata incat sa poata face un top fara a fi acuzate ca se folosesc de propriile interese pentru a promova anumite persoane care , intr-o alta situatie , nu s-ar regasi acolo . Cum la antena3 pe locul 1 in topul celor mai imbecili politicieni ar iesi Basescu , pe realitatea ar iesi Voiculescu . Mancati-va fratilor intre voi ca oamenii de rand au alte probleme , mult mai importante !!!
Ai incheiat foarte sugestiv " Lasati-ne sa...!" .