marți, august 05, 2008

Ce mai caram din visele noastre de copii

Printre nimicurile de care eram fascinat cand eram mic: pungile. Pungile acelea maronii pe care le vedeam in bratele acelor oameni fericiti din filmele acelea "excelent de americane" atunci cand ieseau dintr-un suuupermarket. Acele pungi. Imi doream de fapt sa am atatia bani incat sa imi pot face si eu cumparaturile din acele magazine. Era simplu. Pungile de hartie inlocuiau "sacosa de 1 leu".

"Sacosa de 1 leu" s-a diversificat insa cu anii, in sacosa de rafie, in sacosa din panza tip uniforma militara, in sacosa Billa sau Carrefour. Si cu noua "sacosa de 1 leu" poti merge oriunde, nu-i asa? Am vazut sacose Billa in avion, ca bagaj de mana si pe plaja ca geanta de plaja. In sacosa Cora poate sta pachetelul de mancare in drum spre servici. Sau ti-l poti cara in punga de la Zara pe care ai primit-o odata cu ultimul tricou cumparat sau in punguta de la Ina Center, pastrand inca o unda vaga a parfumului pe care il porti si pe haine.
"Sacosa de 1 leu" a capatat intre timp si o alta intrebuintare: poate inlocui fara prea multe fasoane punga speciala pentru cosurile de gunoi. Daca tot am dat 1 leu pe ea, macar sa o folosim. "Sacosa de 1 leu" a substituit cu succes si rapiditate ziarele din cosurile de gunoi!

Imi fac cumparaturile de la Billa. In sacose Billa.
In rest nu car sacose sau pungi maronii de hartie. Dar nu va doresc sa imi cercetati rucsacul :)

2 comentarii:

Anonim spunea...

haha , "pungasule" :)

Anonim spunea...

Ce or avea zilele astea de aproape toamna de ne viziteaza pe toti copilaria? :)