marți, mai 18, 2010

Ce ar putea face Crin Antonescu

Exercitiu de strategie politica

Sa castige capital. Un capital decisiv pentru PNL. Cum? Printr-un discurs de maxim 15 minute unitar, coerent si strategic promovat constant in toata media.
Forma fizica a discursului ar putea fi pentru inceput o scrisoare deschisa catre Presedintele Romaniei.
Prin care sa isi asume crearea si preluarea guvernarii. Nu cu tehnocrati (e o utopie ca acest lucru ar functiona in Romania de astazi), ci cu oameni politici. Clar si raspicat. E mai bine sa fii realist, decat sa incerci sa vinzi concepte nepotrivite.
Prin care sa isi prezinte planul economic, intai cel de crestere a veniturilor si apoi cel de reducere a cheltuielilor.
Prin care sa recunoasca in mod firesc ca implozia de azi provine din faptul ca am consumat mai mult decat am produs, de fapt am consumat fara sa muncim (productiv).
Atat, 3 puncte majore de atins.

Intr-o situatie de criza, solutia opozitiei liberale nu e de a sta pe banca si a chibita incoerent despre asta e bine, asta nu e bine, nu vreau guvern de uniune nationala, nu intru la putere cu "astia", asteptand ca "astia" sa isi rupa gatul si sperand ca astfel va castiga capital politic. Daca "astia" isi rup gatul, capital va castiga automat PSD, chiar daca sta si cu mainile in san, pentru ca ei susura in urechile poporului ca nu ar taia de la noi, ci de la cei bogati. Fals! Ei susura de fapt ca se pot face bani fara munca eficienta, adica o ineptie in orice lume civilizata.

Capitalul politic se castiga prin actiuni ofensive, nu pasive si prin gatul rupt al celorlalti. Solutia este atacul inteligent si constructiv sustinut de un discurs puternic structurat.
Comunicarea de masa se castiga cu o idee unitara si constanta pentru ca intr-o situatie de criza oamenii au nevoie de un ghid si nu de semne de circulatie pe care sa tot fie nevoiti sa le interpreteze.

Niciun comentariu: