duminică, mai 30, 2010

Oximoronul unei profesii

In dimineata aceasta am vazut pe RTV un interviu obisnuit cu un profesor de matematica. Spun obisnuit pentru ca ideea reportajului era tristetea profesorului fata de cuantumul retributiei pe care o primeste de la stat in raport cu valoarea muncii depuse si valoarea creata. Si balantele negative au devenit ceva obisnuit in Romania. Profesor de mai bine de 30 de ani, prin mana caruia au trecut numeroase generatii de olimpici nationali si internationali, cu un salariu lunar de aproximativ 1800 ron.

Insa altceva lumineaza tabloul. Oximoronul pe care l-a folosit pentru a-si defini munca: "profesoratul este printre putinele meserii care lasa urme inainte."

14 comentarii:

nin spunea...

Profesor de matematica zici? Ion Barbu? :)

meplusmyself spunea...

Cum era, parca "un joc secund mai pur", nu?!:)

nin spunea...

o, da! mai pur, "in sbor invers" :)

UNIVERSUL CUNOASTERII spunea...

ESTE O IDEE.C-AM DURA,DAR ESTE.

Camix spunea...

Şi de foarte multe ori (dacă nu de cele mai multe) aceste urme înainte scapă vederii şi ştiinţei noastre. Cele mai multe nici nu le aflăm, ca să ştim şi noi: l-am distrus pe x-ulescu sau l-am ajutat?!...

Ambrin spunea...

Mi-ar placea sa iti mai citesc 'gandurile'.
Continua sa postezi. Te rog.

Adi spunea...

Muie la iehovisti, mormoni si atei!

Anilei spunea...

da, invatamantul e la pamant!
Sunt in clasa a 8-a si mi-a schimbat tipul examenelor pana acum de vreo 3 ori...

radiowhisper.com spunea...

Buna Ziua!
Eu sunt Vlad, unul dintre membri Radio Whisper - un radio antimanele dedicat bloggerilor şi nu numai.
Am găsit întâmplător blogul tău, am citit câteva articole şi nu am vrut să ies înainte să te felicit – mi-a plăcut mult ce am găsit aici. Am fost atras de subiectele interesante si de originalitatea articolelor. Felicitari ! Noi promovăm la radio diferite articole ale bloggerilor, iar azi am promovat un articol de-al tău; am specificat sursa articolului şi am deschis şi un subiect pe baza acestuia. Dacă doresti, poţi să ne recomanzi orice articol, iar noi îl vom promova.
Ne-ar face plăcere să ştim că ai dori să ne susţii în acest proiect de radio şi să accepţi o eventuală colaborare.
M-am gândit aşadar să vin cu o propunere:
Pe Radio Whisper se difuzează toate genurile de muzică, exceptând manele şi piese necenzurate. Avem şi câteva emisiuni, ştiri etc. Ne-am propus să realizăm un proiect mare, iar pentru asta avem nevoie de susţinerea şi ajutorul tău şi al celorlalţi colegi bloggeri. Dorim să creăm o echipă cât mai complexă de oameni cu un talent aparte şi m-am gândit că poate ai vrea sa ni te alături şi să colaborăm (binenţeles, pe unul dintre domeniile care îţi place). Dorim de asemenea să îţi acordăm un scurt interviu. Pentru noi sunt importante ideile şi modul de a gândi al bloggerilor şi al ascultatorilor noştri.
Îti multumesc pentru timpul acordat, iar acum îti propun sa adaugi linkul sau bannerul nostru pe blogul tău şi să ne dai add la id-ul asculta.whisper sau un e-mail, tot la asculta.whisper@yahoo.com, pentru a discuta mai multe.

www.radiowhisper.com
Multumesc,
Cu stimă Vlad!

sex shop spunea...

buna ziua eu ce sa zic am trecut de faza asta cu invatatul acum lucrez la romantic, si va multumesc pentru comentariu sunt Elena manager acia, pe curand

taio spunea...

interesant

Radoi Nicolae spunea...

Acceptati va rog anuntul unui nou blog:http://radoinicolae.blogspot.com/

Fotograf nunti Dana spunea...

Nu e deloc o idee dura,este una cat se poate de reala.

Portal Iasi spunea...

Buna ziua
Numele meu este Iacob Constantin si va scriu pentru a va propune sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://iasimylove.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Portal Iasi (fara diacritice).
Daca doriti sa facem schimbul doresc sa-mi spuneti titlul linkului dumneavoastra.
O zi buna va doresc