miercuri, octombrie 10, 2007

Oglinda si mireasa

09.10.2007, TVR1, Intre bine si rau
Fotbalul romanesc-intre bine si rau

"Nu oglinda e de vina cand mireasa e urata...Presa este o oglinda dreapta...daca nu s-ar face tumbe, nu ar avea ce sa scrie." - Bogdan Olteanu, Presedinte Camera Deputatilor
"Este plastilina pe care se imprima gestul..."-Liviu Mihaiu, moderator TVR1
"E sparta aceasta oglinda"-Dumitru Dragomir, Presedinte LPF

S-a incercat aseara o dezbatere despre coruptia din fotbalul romanesc si aproape ca s-a ajuns la o concluzie ilara: nu exista pentru ca nu avem coruptie la timpul prezent, ci intotdeauna doar la trecut.
Pe de o parte au incercat sa stea cei care dau nastere tumbelor, pe de alta parte oglinda si undeva, cumva, la mijloc?!, politicul, la fel de necorupt pentru ca nici ei nu i-au gasit inca pe ai lor.

Au fost intrebari ale jurnalistilor despre cazuri concrete de blat. Raspunsuri coerente ioc. C-asa-i in fotbal!
Au fost atentionari ale jurnalistilor asupra distrugerii bazelor sportive existente si lipsa interesului pentru construirea unora noi. Raspunsuri coerente ioc. C-asa-i in fotbal!
Dragomir sufla cu putere in oglinda, doar, doar s-o aburi, inca asteapta bani de la guvern ca sa aiba echipele bugete de Liga Campionilor, desi exista patroni de club care au averi cat pentru doua bugete de echipa, si pe Tolontan sa se pensioneze ca sa isi dea demisia.

Am inteles ca presa e de vina cand striga "Coruptiiii!", dar nu inteleg de ce avem urechile infundate. Am inteles ca presa e de vina cand managementul din fotbal este falimentar, dar nu inteleg de ce zdranganim maruntii din buzunar si ni se pare ca auzim fosnet de bancnote. Eu zic ca e cazul sa divortam!

Niciun comentariu: