duminică, decembrie 07, 2008

Firimituri

In fata blocului meu s-a ridicat o catedrala. Are o curte mica in fata, imprejmuita cu un gard. Vineri am ajuns acasa putin dupa ora 12 noaptea. Lipit de gard, cu fata spre catedrala, un barbat se ruga.
***

Pe langa webcam, webmail si alte webcuvinte, exista websarbatori, a se vedea reclama de la Romtelecom. Pe cand webviata?
***

Am gasit un leu, e norocul meu! M-am aplecat sa il iau si degetele cautau inconstient moneda micuta, norocoasa, racita de asfalt, cu forma rotunda. Palma mi s-a umplut de hartia verzuie, fosnitoare, fara pic de personalitate a cercului perfect. Nici norocul nu mai e ce-a fost.
***

Daca o usa are doua yale si inchizi doar una, inseamna ca usa e inchisa sau deschisa?
***

La geopolitica ni s-au definit expansiunea din loc in loc (colonia isi capata o oarecare forma de autonomie si granitele acesteia nu se intersecteaza cu centrul-mama) si expansiunea din aproape in aproape (noua colonie nu are autonomie, granitele se intersecteaza si se asteapta mereu vesti de la centru). Cand luam putina distanta fata de cel de alaturi pentru a respira, ne trasam existenta din loc in loc sau din aproape in aproape?

3 comentarii:

trestie spunea...

Nu inteleg... tu te ocupi cu scrisul despre fotbal? As zice sa te gandesti serios la redirectionarea talentului... altfel, riscul sa te faramitezi (!) e foarte mare.

meplusmyself spunea...

@trestie
Hm, ma certi?! Cearta mea cu mine este perpetua...

Anonim spunea...

Ce ganduri parfumate...

:) Cred ca ultimele doua observatii isi sunt reciproc intrebare si raspuns.